Din oras

Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj a ajuns si in acest an la un milion de pasageri

Scris de 384

Al doilea aeroport al Romanaiei a sarbatorit astazi pasagerul cu numarul un milion. Ca urmare a cresterii traficului aerian pe Aeroportul Avram Iancu Cluj evenimentul a fost aniversat cu sase saptamani mai devreme fata de anul precedent. Este al doilea an consecutiv in care Aeroportul Cluj depaseste un milion de pasageri clasandu-se pe locul intai din tara dupa aeroportul Otopeni.

Cursa de Munchen care a aterizat la Cluj Napoca in aceasta dimineata a fost marcata de un eveniment placut. Cu sase saptamani mai devreme fata de anul trecut a fost sarbatorit pasagerul cu numarul un milion din acest an. Lorand Sas a primit un zbor gratuit din partea companiei Lufthansa, un voucher in valoare de 150 de euro din partea Aeroportului din Munchen, si alte premii din partea celorlalti sponsori. Pasagerii cu numerele 1.000.001 si 999.999 au primit, la randul lor, premii consistente. La eveniment au participat numeroase personalitati locale si judetene, senatori, consilieri judeteni care au tinut sa se pozeze langa castigatori.

Castigatorii din acest an ai evenimentulului care a marcat depasirea cifrei de un milion de pasageri la Cluj-Napoca au fost Elena Kaporina (999.999), Lorand Sas (1.000.000) respectiv Tamara Sompetcri ( 1.000.001).

“A fost surprinzator. Nu am stitu nimic despre acest eveniment. Sunt din Bistrita si calatoresc de cateva ori pe an in Germania, in interes de serviciu. Tocmai vin de Frankfurt. Inca nu stiu unde voi merge cu aceste bilete primite premiu. Trebuie sa ma dezmeticesc si pe urma ma voi hotari unde voi calatori”, a afirmat Lorand Sas.

“In acest an aniversam un milion de pasageri, cu sase saptamani mai devreme decat anul precedent. Ca urmare a cresterii cu 10% a  traficului aerian pe Aeroportul International Avram Iancu Cluj, putem spune ca este cel mai bun an din istoria aeroportului, investitiile si eforturile facute de catre Consiliul Judetean Cluj si de catre aeroport in ultimii ani, au inceput sa dea roade, este al doilea an consecutiv in care Aeroportul este pe profit” a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului International “Avram Iancu” Cluj.

Intrebat de reducerea costurilor la biletele de calatorie pe ruta Cluj-Bucuresti si de planurile de viitor privind dezvoltarea Aeroportului, David Ciceo a precizat ca este posibila o scadere a preturilor biletelor ca urmare a negocierilor aflate in curs cu reprezentantii Tarom, si implicit aducerea de noi companii de zbor care sa opereze de la Cluj. Pe anul viitor se doreste o dezvoltare mai ampla a traficului de marfa.

“Deja suntem in discutii cu compania Tarom si cu alte companii si pentru o eventuala reducere a costurilor de zbor spre Bucuresti, s-au anuntat pentru anul viitor destinatii noi- Bari si Koln, speram sa aducem noi companii, noi destinatii si de asemenea sa crestem traficul de  marfa”, a subliniat Ciceo.

In acest an conducerea aeroportului crede ca va depasi 1.100.000 de pasageri ca urmare a traficului din perioada verii si a numarului tot mai mare de destinatii oferite de operatorii de zbor de la Cluj, si ca urmare a cresterii traficului turistic cu aproximativ 5%. Fata de anul precedent cresterea numarului de pasageri a fost de 10 procente.

“Din punct de vedere al infrastructurii, al sigurantei, a securitatii si a facilitatilor oferite suntem un aeroport de referinta al Europei la categoria un milion de pasageri. Estimam ca vom depasi pana la sfarsitul anului 1.150.000 de pasageri, mai mult de 10% crestere”, a afirmat David Ciceo.ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 mins In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 17 mins In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 35 mins Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 47 mins Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 2 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 2 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 2 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 3 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 3 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 3 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 4 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 4 hours In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
 • Acum 7 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE