Din oras

Adriana Sabou, din nou sefa la firma de paza a Consiliului Judetean

Data afara de doua ori in decurs de un an de la conducerea SC Paza si Protectie, Adriana Sabou va ocupa din nou postul de director al societatii. Consiliul Judetean a publicat ieri o hotarare in acest sens.

“Hotararea a fost semnata ieri de presedintele CJ si a fost pusa si pe site. Din moment ce este semnata si publicata, inseamna ca a intrat in vigoare. S-a infiintat un post de director pentru a pune in aplicare sentinta civila 2700/2014”, a subliniat Cornelia Trif, purtatorul de cuvant al institutiei.

Postul de director infiintat acum este subordonat functiei de administrator, indeplinit de pesedistul Horea Chirtes. Acelasi post a fost desfiintat in toamna anului trecut de Consiliul Judetean din dorinta de a face economie. Adriana Sabou este precauta in ceea ce priveste revenirea ei la firma.

“Societatea a emis o decizie de reincadrare a mea din 4 aprilie, ceea ce consider ca este un abuz formal, la acea data neexistand hotararea de CJ de infiintare a postului. Eu am mers la serviciu din 6 sau 7, cand am primit instiintarea oficiala, merg in continuare, dar nu semnez acte. Astept acum sa primesc oficial din partea CJ sau a firmei instiintarea de reincadrare. Nu stiu cum sta societatea din punct de vedere financiar, am lipsit un an jumatate, am fost data afara de doua ori intr-un an. Trebuie sa vad ce s-a facut in acest timp, voi solicita un audit din partea Consiliului Judetean”, a spus Sabou.

Fosta noua directoare a mai spus ca relatia cu administratorul societatii, Horea Chirtes este una cordiala. Nu acelasi lucru se putea spune despre relatia cu Robert Cojan, fostul director sprijinit de PSD. Pentru a-i face loc acestuia in societate a fost inlaturata din functie Adriana Sabou.

Scandalul a inceput la finalul anului 2012, cand femeia a fost inlocuita politic de protejatul PSD, Robert Cojan. Sabou a actionat firma in instanta si a castigat despagubiri in valoare de 80.000 de lei, precum si repunerea in functia detinuta anterior, adica cea de director. Dupa un sir de taraganari Sabou a fost repusa in functie in toamna anului 2013 pentru scurt timp, inainte sa i se desfiinteze postul. Potrivit reprezentantilor CJ desfiintarea postului era necesara pentru reducerea costurilor firmei si pentru ca practic atributiile directorului erau aceleasi cu cele ale administratorului. La cateva luni de la aceasta decizie acelasi consiliu a votat reinfiintarea postului de director, dar a pastrat si postul de administrator, functia lui Chirtes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *