In vizor

ACŢIUNEA AUTOBUZUL ELEKTORAL: Cum, cu ajutorul prostoilor, meschinilor şi trădătorilor din USR Cluj, PLUS Cluj a ocupat listele pentru parlamentarele din decembrie

Scris de 262

Şi Emanuel Ungureanu, proaspăt demisionar din USR-PLUS Cluj, şi Mihai Goţiu, ştiau – măcar noi am scris pe şleau acest lucru, că oengiştii filialei locale au pus ochii pe ceea ce cred ei a fi câştiguri babane din munca de parlamentar – circa 7000 de euro pe lună. Trai, neneacă, mai sigur decât din şantajat cu procese diberşi investitori imobiliari, sau suptul din bugetele locale pentru acţiuni „eco” gen frecatul mentei.

Şi că, în numele „democraţiei”, vor face tot posibilul să-i ejecteze din funcţiile eligibile, să se aşeze pe ei, #MiSeCuvinii.

De când cu comunicarea instantaneee oferită de Facebook, mizeriile de acest gen (meschinăria, prostia şi trădarea) nu mai pot fi ascunse sub preş: lumea comentează, aduce dovezi, discută. Şi aşa Adevărul iese la suprafaţă ca untdelemnul.

Despre acest take-over al listelor electorale de către PLUS Cluj prin intermediul prostoilor, meschinilor şi trădătorilor din USR Cluj (mai ales unul, care se şi vedea elekgibil pe listă la Senat), a comentat Jani Monoses, membru al Clujului Civic, pe pagina sa de Facebook. Redăm comentariul care devoalează o adevărată ACŢIUNE AUTOBUZUL de măsluire a rezultatelor „alegerilor” „democratice” din USR-PLUS Cluj. Cum ziceam: la oameni noi, năravuri vechi.

“Actualizări la povestea autobuzului la alegerile interne USRPLUS Cluj, sau USR vs. cei 40 de hoți.
Pentru cei care nu au răbdare să citească un text lung, concluzia e că 40 de membri PLUS au votat aproape identic, ceea ce e foarte puțin probabil să se întâmple fără înțelegere prealabilă, și au pus aceiași candidați PLUS în aceeași ordine la camera deputaților, același candidat PLUS pe locul 1 la senat, și pe Elek Levente(USR) respectiv un candidat PLUS alternativ pe locul 2.
Vestea bună e că până la urmă s-au publicat datele raw, bazat pe care se pot verifica buletinele de vot – anonime evident, dar cu opțiunile exprimate.
Au fost 119 de voturi, delegații au fost aprox 73 (?) de la PLUS, 46 (?) de la USR.
Fiecare buletin avea două poziții pentru senat și cinci pentru camera deputaților, candidații primind punctaj bazat în funcție de ordinea preferințelor exprimate în acest fel.
Vestea proastă e că se pare că o mare parte din delegații PLUS au votat identic în ordine cele 7 poziții, sugerând că a fost o înțelegere prealabilă nu doar legat de preferințe în general ci de lista exactă.

Din 119 de voturi 20 sunt complet identice, având 2 candidați PLUS la senat și 5 la CD.

BORDEI CRISTIAN, PETRESCU MANUELA,MURARIU OANA, BÄLTÄRETU VIOREL, CIUBUCÄ ELENA-LOREDANA, MESTER MARIA ALINA, BOTOROAGÄ CORNEL

Mai sunt alte 18 complet identice, având exact aceiași 5 candidați la CD, dar cu locul 1 și 2 schimbați, iar la senat aceștia l-au pus pe locul 2 pe Elek Levente, BORDEI CRISTIAN, ELEK LEVENTE,BÄLTÄRETU VIOREL, MURARIU OANA, CIUBUCÄ ELENA-LOREDANA, MESTER MARIA ALINA, BOTOROAGÄ

Și mai sunt 2 identice, o combinație a opțiunilor de mai sus: Elek la senat, dar Murariu pe locul 1 la CD.

BORDEI CRISTIAN, ELEK LEVENTE,MURARIU OANA, BÄLTÄRETU VIOREL, CIUBUCÄ ELENA-LOREDANA, MESTER MARIA ALINA, BOTOROAGÄ CORNEL

Mai e o singură dublură exactă

GOTIU MIHAI, VLAD CRISTIAN,MOLNAR RADU, NAN ALEXANDRINA-IOANA, TOADERE RAMONA-ALEXANDRA, CHIRILÄ RADU IOAN, RIGMAN CIPRIAN-DORU
Apoi urmează 77 buletine cu combinații unice semn că cei de la USR au votat fiecare după preferințele reale și arată cam care sunt șansele să votezi absolut identic dacă nu vine lista exactă de sus.
Concluzia mea subiectivă e că PLUS Cluj (sau mai probabil PLUS central care a făcut aceleași manevre și la București) a organizat 40 de oameni să voteze în bloc, știind că e destul pentru a contracara votul celor 40 și ceva de delegați USR.
Până la urmă nu e ceva nestatutar sau ilegal ce s-a făcut, dar eu sigur nu aș vrea să fiu prieten cu astfel de oameni. Nu știu USR de ce vrea să fuzioneze cu ei  [ ]  În locul lor aș cere nu doar demisia echipei Barna, ci oprirea fuzionării și reluarea referendumului pentru fuziune acum când poate mai mulți membri s-au prins că 1) PLUS nu joacă deloc fair și nu se comportă ca aliați adevărați și că 2) mult trâmbițatele procente care vor crește prin alăturarea forțelor au scăzut de fapt, și trendul arata că vor mai scădea
Poate infirma cineva din USR Cluj că aceste date sunt reale?”

Din cei 120 de delegați care au participat la Conferința Județeană a Organizației USR-PLUS Cluj şi au votat, duminică, lista filialei pentru alegerile parlamentare din decembrie, PLUS a avut 72 de delegați, în timp ce, USR a avut doar 48. 

„(Cei de la PLUS – n.red.) au în filiala Cluj-Napoca mult mai mulți membri, de 3 ori mai mulți, decât membrii USR, și când s-au votat delegații și filiala Cluj-Napoca a dat cei mai mulți delegați la filiala județeană, numărul a decis”. Nu mă gândesc momentan să contest procedura. Pe mine ce mă deranjează cel mai mult e faptul că nu a fost o competiție reală și corectă, așa cum stabilisem că vor fi aceste competiții în cadrul Birourilor Naționale Reunite USR și PLUS, mai exact faptul că nu a fost o dezbatere reală a candidaturilor. Totul s-a rezumat la un live pe Facebook în care fiecare candidat a avut 11 minute și 2 minute de prezentare în conferința județeană, asta în condițiile în care nu am avut acces la baza de date a colegilor de la PLUS, pentru a putea măcar discuta direct cu ei. Cu cei cu care am reușit să discut am constatat că li se transmiseseră tot felul de informații neadevărate despre mine, că aș fi fost împotriva Alianței, că aș fi intervenit și aș fi impus negocieri incorecte la listele de alegeri locale, deși la Cluj nu a fost una dintre cele mai corecte înțelegeri, din punctul ăsta de vedere, pe pozițiile pe liste. (…) Din păcate, au fost și intervenții ale membrilor Biroului Național (BN) al PLUS către delegații PLUS Cluj în care au fost amenințați să nu care cumva să voteze candidați de la USR, în care li s-a transmis inclusiv faptul că ar putea exista sancțiuni împotriva celor care ar vota candidați. Nu mi-a venit să cred lucrul ăsta. L-am sunat pe Victor Giosan, membru în BN al PLUS, care avea informații că ar fi făcut o ședință la PLUS Cluj și le-a transmis lucrurile astea. Când l-am sunat a doua zi, nici măcar nu a încercat să infirme, ci pur și simplu mi-a spus «Ăsta e real politic». Îmi pare rău s-o spun dar ăsta nu e «real politic», e genul ăla de «real politic» pentru care oamenii nu mai vor să audă de politică și îi «iubesc» pe politicieni”, a declarat Mihai Goțiu, într-un interviu pentru Digi24.

Mai tranşant, într-o intervenţie live pe pagina sa de Facebook, Emanuel Ungureanu i-a nominalizat pe cei care au tras sforile acestor pseudo-alegeri “democratice” interne:

– Cătălin Sălăgean (președintele USR Cluj) și colegii din Biroul Județean nu m-au vrut pe un loc eligibil, l-au vrut pe Radu Molnar, un om foarte în regulă, pe care colegii l-au vrut mai mult decât pe mine. Ei au negociat cu PLUS, spunând că un loc ar trebui să meargă la PLUS, 3 la USR. Cei de la PLUS nu au accceptat această ofertă, cerând 2 locuri, USR nu a acceptat, dar cei de la PLUS au fost mai mulți și mai bine organizați și și-au pus oameni din gașcă.

– În  politică există și subiectivism. Încă din anul 2016, eu am fost săpat în continuu de colegii de la USR Cluj, Elek Levente, Radu Molnar, Cătălin Sălăgean.

– Nu Barna, nu Cioloș, nu Voiculescu au făcut listele la Cluj. A fost o înțelegere meschină între colegii din USR și PLUS ca nici eu, nici Mihai (Goțiu – n. red.) să nu mai fim pe liste. A fost o invidie, o antipatie din partea unor colegi din Cluj. Elek Levente spune că aș fi făcut donații din sume forfetare, nu e adevărat, am donat doar din salariul de parlamentar.

Printre manipulatori sunt Arpad, Sebesi și Ciprian Rus. Au vorbit despre mine fără să încerce să mă înțeleagă. De Elek Levente nu vă mai zic nimic, pentru că de trei ani de zile am spus că cea mai mare greșeală a lui este că a acceptat ca eu și Mihai Goțiu să fim parlamentari.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 18 hours Rautacisme
  “Părintele” Urbanismului de Cumetrie şi al dezastrului urban din Cluj-Napoca, ales președinte al comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE din cadrul Comitetului European al Regiunilor
 • Acum 18 hours Justitie
  JUSTIŢIE CU DEDICAŢIE. Blocaj total în dosarul ritualurilor cu Ayahuasca în care sunt judecați Gelu Oltean și Vanessa Youness: De aproape nouă luni instanța nu motivează decizia de CP
 • Acum 21 hours Politica
  George Simion s-a crezut pe stadion. Aceeaşi concepţie de #misecuvine şi la parvenitul acesta căţărat pe Tricolor
 • Acum 22 hours PubliNews
  Boa constrictor, pitoni regali şi cameleoni cu un colorit de excepție, într-o expoziţie exotică de reptile, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 22 hours Din oras
  Căldura “prosteşte” Natura: Au înflorit din nou castanii
 • Acum 23 hours Eveniment
  Un pui de vulpe a fost filmat în Baza sportivă Gheorgheni
 • Acum 23 hours Politica
  Sebastian Burduja, fiul unui devalizator al Bancorex, este noul interimar la Ministerul Educaţiei, după demisia lui Cîmpeanu
 • Acum 1 day Politica
  Sorin Cîmpeanu anunță că a demisionat din funcția de ministru al Educației
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu: ”Eu nu susțin amendamentul ca judecătorii să poată fi numiți în funcții de procuror-șef”
 • Acum 2 days In vizor
  Alo, domni, domnițe, domnișoare, ”comunicatorii” din CJ Cluj, Aline, ”întreținere” nu înseamnă ”investiție”. Maxim alocarea de fonduri de azi înseamnă ”investim în întreținere” (sperăm că nu a unor firme de casă)
 • Acum 2 days Rautacisme
  L-AU SCOS DE LA NAFTALINĂ PE ŞURUBARU, să-şi justifice salariul: După trei ani de “colectare selectivă” a deşeurilor, aceasta “Se face în proporție de 2% la blocuri”
 • Acum 2 days In vizor
  Primăria s-a asociat, firma faliment a dat, fie numele banilor risipiţi lăudat! SC ANSA SMART ENERGY SRL a dat faliment, dar asociatul Pantelică de la “readepică” şi municipalitatea nu s-au înscris la masa credală să recupereze aproape 11 milioane de lei
 • Acum 2 days PubliNews
  Festivalul SoNoRo aduce muzica clasică în Iulius Mall Cluj! Pe scenă vor urca muzicieni renumiți la nivel internațional
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE