In vizor

Acordul pentru realizarea drumului expres Cluj–Dej–Bistrița, semnat azi

Acordul pentru realizarea drumului expres Cluj – Dej – Bistrița a fost semnat, sâmbătă, la Bistrița. Acesta este format din 2 sectoare: DE Dej – Bistrița, parte a aliniamentului „Autostrăzii Nordului” Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava, și DE Cluj – Dej, anunță mediafax.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, a semnat sâmbătă, la Bistrița, Acordul de colaborare între Consiliul Județean Cluj și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, respectiv municipiul Bistrița și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru realizarea obiectivului de investiții „Drum Expres Cluj – Dej – Bistrița”.

„Semnarea acordului confirmă progresul acest proiect de mare infrastructură ce urmează a fi finanțat din fonduri europene. Viitorul drum expres va rezolva problemele stringente legate de traficul aglomerat de pe drumul european, inclusiv ambuteiajele și traficul de mare tonaj din zona Dejului”, a spus Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

Încheierea acordului de colaborare a fost aprobată de către plenul Consiliului Județean în data de 21 decembrie 2021. Potrivit acestuia, autoritățile publice semnatare vor colabora pentru susţinerea procesului de selecţie a modului de definire și conectare a aliniamentelor drumurilor expres Cluj – Dej și Dej – Bistrița. De asemenea, parteneriatul va oferi posibilitatea identificării și rezolvării constrângerilor de ordin juridic și administrativ care pot apărea și a emiterii avizelor și certificatelor de urbanism necesare.

„Odată realizat, drumul va contribui la dezvoltarea întregii regiuni de nord a Transilvaniei, motiv pentru care vom acorda tot sprijinul necesar derulării acestei investiții de o importanță strategică pentru întreaga zonă”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj..

Drumul expres Cluj – Dej – Bistrița este format din două sectoare de drum, respectiv drumul expres Dej – Bistrița, ca parte a aliniamentului „Autostrăzii Nordului” Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava, și sectorul independent de drum expres Cluj – Dej.

Conform CNAIR, într-o primă etapă va fi realizată proiectarea, constând în întocmirea studiului de fezabilitate, urmând ca, în cea de-a două etapă să fie realizat efectiv drumul expres, cu sprijinul celor două consilii județene partenere și al municipalității bistrițene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *