Dacă vreți să câștigați două bilete la concertul Bryan Adams de luni, tot ce trebuie să faceți este să dați like paginii de Facebook a lui Ionuț Rusu, managerul BT Arena, sala polivalentă în care se ține concertul. Poftim? Da, ați citit bine! Un privat face reclamă paginii de Facebook aparținând unei alte persoane private, care e și șeful sălii unde privatul își organizează concertul. Este etic un astfel de demers? Care poate fi motivația unui asemenea gest?
Anunțul făcut ieri de organizatorii concertului Bryan Adams sună în felul următor:
„We Love Retro în parteneriat cu BT Arena îți oferă DOUĂ BILETE la concertul BRYAN ADAMS! Artistul canadian concertează luni seară, în Cluj-Napoca.
Tot ce trebuie să faci este:
– să dai tag printr-un comentariu persoanei care ai vrea să te însoțească
– să dai like paginii de Facebook a managerului Sălii Polivalente BT Arena, Ionut Rusu și dorința ți se va îndeplini.
Extragerea va avea loc luni, la ora 16:00!
#biletelabryanadams #concurs”
We Love Retro este un eveniment muzical privat.
BT Arena este deținută de Primăria Cluj-Napoca.
Ionuț Rusu, chiar dacă și-a făcut pagină de „persoană publică”, este o persoană privată, director general al BT Arena pentru atâta timp cât este ținut de Primărie în acea funcție. Sinecuristul lui Boc, nu e proprietarul BT Arena, așa că nu se poate identifica cu sala polivalentă pe care doar temporar o conduce.
O întrebare retorică – cum poate fi definită, din punct de vedere psihologic și/sau moral, acțiunea unei persoane care se identifică cu o sală polivalentă? Pentru că Ionuț Rusu și-a trecut la adresa web a paginii sale de Facebook – www.btarena.info. La secțiunea biografie managerul se laudă:
„Sunt Ionuț Rusu și conduc, din poziția de director general, Btarena, sala polivalentă cu 10 000 de locuri deținută de Primăria Cluj-Napoca. (…) Mai multe detalii despre ceea ce facem pentru sportul și cultura din Cluj puteți afla pe www.btarena.info.”
Pagina de Facebook a unui eveniment muzical privat îi invită, pe cei interesați, să câștige două bilete la un concert, dând like paginii de Facebook a unei persoane private, care conduce BT Arena, sala polivalentă unde va avea loc concertul, persoană privată care se auto-identifică cu BT Arena, sală aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca.
We Love Retro de ce nu își invită publicul să dea like propriei pagini? De ce nu îi invită să dea like paginii BT Arena?
Ce se urmărește prin promovarea paginii lui Ionuț Rusu? Creșterea notorietății și succesului acestuia la femei? Perierea directorului sălii unde este organizat concertul, pentru obținerea de avantaje ulterioare? Promovarea, în ultimă instanță, prin postărilor lui Ionuț Rusu, a primarului Emil Boc? Pentru că, pe pagina lui Ionuț Rusu, găsim următoarea postare:
Ionuț Rusu a reușit să strângă până acum pe pagina sa privată de „persoană publică”, ce se identifică cu o sală polivalentă, doar puțin peste 700 de like-uri. Poate, dacă toți organizatorii de evenimente pe BT Arena îl vor promova de acum, Ionuț Rusu va reuși, la anul pe vremea aceasta, să ajungă la 800 de like-uri.
Cu ce scop tot acest efort, rămâne unul dintre marile mistere ale umanității. Clujenii par, oricum, dezgustați: