Din oras

A trecut Crăciunul și nici anul acesta Moșul nu le-a adus tuturor clujenilor asfalt!

De 12 ani, locuitorii unor ulițe ale Clujului speră ca Moșul de la Primărie să le aducă și pe strada lor asfalt. În toate cartierele sunt drumuri care  nu au văzut veci asfaltul, cunoscând  în schimb din plin noroaiele ploilor de primăvară-toamnă, ghețușul și zăpada solidificată de iarnă, glodul adânc prin care riveranii își duc zilele, sperând probabil că Moșul etern al Clujului își va face milă și-i va cadorisi și pe ei cândva cu această patină a civilizației numită asfalt. 

Este și cazul mai multor străzi din cartierul Iris, unde clujenii trăiesc la fel ca înaintașii lor de acum câteva secole, cu străzi desfundate, din pământ și pietriș (pietriș, în cele mai bune cazuri). 

În imaginile de mai jos puteți vedea cât de „fain e la Cluj”. Contrar aparențelor, fotografiile sunt realizate în cartierul Iris, pe străzile Anton Bacalbașa, Alexandru Kirițescu, Simeriei, și nu la Răchițele, în Aghireșu sau la Băișoara:

Într-un oraș precum Clujul, unde Moșul e preocupat doar de imaginea sa publică, este normal ca asfaltul să fie turnat doar „la stradă”, nu și pe ulițele mai dosnice, unde ochiul lipsit de vigilență al alegătorului nu pătrunde, decât dacă locuiește în zonă. 

A trecut Crăciunul și nici anul acesta Moșul nu le-a adus tuturor clujenilor asfalt. Moșul de la Primărie este unul foarte generos cu cetățenii orașului, însă doar atunci când vine vorba de a împărți promisiuni electorale, zâmbete populiste și atitudini rurale, care dădeau bine la popor. Dădeau, pentru că scorul obținut de partidul Moșului la alegerile parlamentare a arătat, fără doar și poate, că și clujenii încep să se trezească și să realizeze că Moșul nu e real, că e doar o poveste de prostit pe proști, pentru a le obține voturile. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *