Din oras

Primaria ascunde sumele primite de la Coral Impex cu titlu de sponsorizare

Doua angajate ale Primariei Cluj-Napoca sunt cercetate intr-un dosar de coruptie instrumentat de procurorii DNA Cluj pentru luare de mita de la societatea Coral Impex care are monopol pe serviciul de deratizare si dezinsectie a orasului inca din 2006. In 2010, in mandatul lui Sorin Apostu, contractul cu Coral a fost prelungit fara licitatie pana in 2018.

Coral Impex incasa anual in jur de 10 milioane de lei pentru serviciile de dezinsectie si deratizare a Clujului. In toti acesti ani societatea ploiesteana a sponsorizat evenimentele majore ale orasului, ba chiar a “adoptat” spatiul verde din Piata Avram Iancu, pe care l-a amenajat cu lavanda.

Spre exemplu, anul trecut Coral Impex a sponsorizat Zilele Clujului cu 6.000 de euro. De cand cu vizita procurorilor DNA in Primaria Cluj-Napoca sumele primite de la Coral cu titlu de sponsorizare brusc nu mai sunt informatii de interes public si sunt protejate de o clauza de confidentialitate. Cel putin acesta este raspunsul pe care l-au produs dupa mai bine de 30 de zile de gandire si analiza asidua.

“Primaria municipiului Cluj-Napoca a semnat contracte de parteneriat cu firma Coral Impex SRL, incepand cu anul 2012, pentru toate evenimentele organizate de catre institutia noastra (Zilele Clujului, 1 Decembrie, Revelion, 10 pentru Cluj, Targul de Craciun si Seri de Vara Clujene). Avand in vedere clauzele contractuale (art. 8 CLAUZE SPECIALE din contractele de parteneriat – lit. 5 – Termenii prezentului contract sunt confidentiali si nu pot fi facuti publici fara acordul scris al celeilalte parti semnatare) si faptul ca nu am primit un raspuns la solicitarea adresata societatii Coral Impex SRL in vederea obtinerea acordului scris al acesteia, nu va putem pune la dispozitie informatiile referitoare la sumele primite cu titlu de sponsorizare din partea societatii amintite”, se arata in raspunsul Primariei.

Cele doua angajate sunt acuzate ca au luat mita atat diferite sume de bani, dar si alimente, cu ocazia Sarbatorilor de Paste si de Craciun. In acelasi dosar, un alt angajat al Coral Impex este cercetat pentru ca ar fi dat o mita lunara de 500 de lei angajatilor Primariei Cluj-Napoca, pentru ca acestia sa nu verifice, in schimb, actiunile de dezinsectie ale societatii de pe domeniul public.

Foto: ziarulclujean.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *