Din oras

Nevasta senatorului Alin Tise l-a sunat pe Liviu Alexa si i-a cerut sa nu mai foloseasca "pe blogul Ziar de Cluj" poze sau numele sotului ei

In aceasta seara, la ora 19.22, jurnalistul Liviu Alexa a fost sunat pe telefonul mobil de notarul public Camelia Veronica Tise care, nervoasa si cu vocea tremuranda, i-a cerut ziaristului sa nu mai foloseasca numele si imaginea sotului ei in articolele „de pe blogul Ziar de Cluj”.

Liviu Alexa s-a declarat socat de acest apel:

„Nici nu stiu cum sa iau acest telefon. Ca pe o amenintare? Ca pe o presiune?… E o femeie, stiu, dar doamna Tise face parte dintr-o casta politica puternica. Ea e notar public, sotul ei e senator… M-a sunat de pe numarul 0744 12 00 99. Am verificat pe siteurile de notari publici, e public numarul dumneaei, asa ca il voi face si eu cunoscut! In plus, senatorul Tise are niste antecedente in relatiile cu jurnalistii. Pe un jurnalist clujean l-a amenintat ca il calca cu masina. Mi-am consultat avocatul si voi depune o plangere maine. Ma simt amenintat. Telefonul asta a pus capacul! Cata vreme senatorul Tise Alin Paunel este persoana publica, jurnalistii pot scrie cat vor atat despre afacerile imobiliare ale familiei Tise, cat si despre activitatea sa politica din Senat sau partid. Tise zbiara pe Facebook ca se simte santajat, dar nu nominalizeaza pe nimeni. Daca se simte santajat de Ziar de Cluj sau de alte ziare care au scris despre blocul cu 12 etaje pe care vrea sa il construiasca familia Tise, sa depuna plangere la Parchet, dar sa nu se mai dea lovit, ca nu il crede nimeni! Atata vreme cat dreptul la libera exprimare este garantat de Constitutie, gestul Cameliei Tise este un act de presiune la adresa libertatii presei! Daca familia Tise se simte calomniata, sa ne dea in judecata! O sa scriu cat vreau despre blocul cu 12 etaje al familiei Tise, caci este vorba de un proiect imobiliar dezvoltat de sotia unui senator, persoana publica, si am toata legitimitatea profesionala sa ma ocup de acest subiect. Pedelistul Tise pur si simplu nu vrea sa inteleaga ca nu impresioneaza pe nimeni cu istericalele lui!”, a declarat Liviu Alexa, unul dintre cei mai cunoscuti jurnalisti clujeni si directorul Ziar de Cluj. 

 

In ianuarie 2012, ziarul local Stiri de Cluj facea publica o inregistrare a unei convorbiri telefonice in care Alin Tise, presedinte pe atunci al Consiliului Judetean Cluj, il ameninta pe jurnalistul Mihai Soica ca il calca cu masina daca mai scrie despre el. Vezi inregistrarea amenintarii AICI.

In ultimul timp, senatorul Alin Tise si familia sa au revenit in atentia presei locale care a scris numeroase articole despre un proiect imobiliar – un tunr de 12 etaje – pe care Camelia Tise, sotia senatorului, si Bogdan Tise, fratele acestuia, intentioneaza sa il construiasca in plin Centrul Clujului. Atentia presei locale a generat o serie de mesaje din partea lui Tise, postate pe pagina sa de Facebook, in care condamna presa locala si o acuza de santaj. Detalii despre proiectul sau imobiliar gasiti in ziarele Gazeta de Cluj, Stiri de Cluj, Adevarul, Ziar de Cluj, Ziua de Cluj, BuzzNews 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *