In vizor

Zeci de localități din Cluj și Sălaj rămân periodic fără apă potabilă în plină caniculă: „Rație frate și ne spălăm unul dupa altul în aceeași apă ca pe vremea dictatorului”

Zilnic, Compania de Apă Someș transmite mai multe informări cu privire la zeci de localități care nu vor avea apă potabilă, fie din cauza unor avarii, fie din cauză lipsei de apă la sursă.

Cetățenii sunt extrem de nemulțumiți și amenință Compania cu proteste. Acestea susțin că infrastructura este veche, acesta fiind motivul real pentru care furnizarea de apă potabilă se face cu intermitențe.

„Poate ar trebui să ne adunăm, TOȚI, la ei la sediu, să-i întrebăm care e problema! Eventual să ducem câte un bidon de apă, să nu mai fie în criză!”

„Dacă se organizează ceva, vă rog să mă anunțați și pe mine, eu zic că ar trebui să mergem să ne spălăm la ei în sediu să ducem vasele la spălat și chiar și câinii și pisicile să le dăm apa să bea.”

„Pai atâta timp cât plătim apa trebuie să avem. Unde vreți sa ne spălăm? Mergem la serviciu nespălați? Faceți ceva! În fiecare vară trebuie să ne opriți apa, așa ceva este inadmisibil.”

„Scuza asta cu zootehnie, sere de legume este dea dreptul penibilă! Este plin Dezmirul de ferme de animale, păsări iar serele produc pentru toată Europa! Fantastic in ce scuze penibile își acoperă unii neputința! Rație frate și ne spălăm unul dupa altul în aceeași apă ca pe vremea dictatorului!”, se revoltă cetățenii.

Compania de Apă face un apel la cetățeni să nu mai folosească apa potabilă în scopuri agricole sau pentru grădinărit.

„Adresăm un apel insistent concetățenilor să nu mai utilizeze apa potabilă pentru scopuri agricole, de grădinărit sau zootehnie, utilizând pe cât posibil apa din alte surse (fântâni, puțuri, izvoare, apă de ploaie colectată etc). Dacă nu se fac eforturi de a folosi apa potabilă din rețea strict pentru scopuri gospodărești, alții vor suferi. Reamintim tuturor utilizatorilor deserviți de Compania de Apă Someș S.A, că legislația în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuită prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor strict casnice. Aceste prevederi sunt cuprinse și în contractul de furnizare/prestare a serviciului încheiat de CASSA cu fiecare client. Într-un raport recent al Apelor Române, se subliniază faptul că este important ca populația să înțeleagă că sistemele de alimentare cu apă potabilă au fost dimensionate FĂRĂ folosința de irigații și nu se recomandă udatul grădinilor și umplerea piscinelor (cu apă potabilă)”, a transmis Compania de Apă.