
Clujenii au făcut mai multe sesizări cu privire la timpul mare de așteptare la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecțioase. Aceștia susțin că pentru un vaccin atirabic sau pentru o mușcătură de căpușă se așteaptă 4-5 ore.
„Nu știu care sunt învârtelile la Spitalul de Infecțioase, dar nu este normal să stai să aștepți 5 ore pentru antirabic, sau pentru o rețetă de antibiotice pentru mușcătura de căpușă, sau pentru un test rapid covid. Deja este a 3-a oară când totul se mișcă așa de încet de parcă nimic nu contează. Știu că are monopol pe niște seruri și pe niște analize și de-aceea își permite acest miserupism eroic. O bătaie de joc!
„Timpul de așteptare la urgență este de aproximativ 2 ore cu bebeluș”.
„Pentru extragerea unei căpușe la băiețelul meu am așteptat 3 ore,repet 3 ore în condițiile în care personalul nu a luat pe nimeni. HALAL URGENȚĂ”, reclamă clujenii.
Acești timpi de așteptare ar putea să se reducă după ce camera de gardă a Spitalului de Infecțioase se va transforma în Compartiment de Primiri Urgențe.
În luna martie, consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici ai investiţiei constând în modernizarea Camerei de Gardă în vederea transformării în Compartiment de Primiri Urgenţe de Specialitate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.
Prin intermediul proiectului vor fi realizate lucrări de compartimentare, reparații și modernizări ale finisajelor interioare, înlocuirea tâmplăriilor interioare/exterioare, modernizarea instalațiilor sanitare, termice și electrice, reorganizarea spațiilor interioare și dotarea acestora în acord cu funcțiunea propusă și normativele în vigoare.
Valoarea totală a investiţiei este de 3.912.910 lei, cu TVA inclus, finanțarea fiind asigurată din bugetul judeţului Cluj, începând cu anul 2024, şi din alte surse constituite potrivit legii.
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean, a obținut deja avizul Ministerului Sănătății pentru înființarea Compartimentului de Primiri Urgențe de Specialitate, precum și pentru suplimentarea liniilor de gardă aprobate cu câte o linie de gardă continuă în specialitățile Radiologie și Imagistică Medicală, respectiv Medicină de laborator. Acestea vor deveni funcționale odată cu începerea activității în cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe de Specialitate, accesul permanent la examinările realizate în cele două laboratoare fiind necesar atât pentru persoanele internate, cât și pentru cele preluate în serviciul de urgență.