Din oras

Pompierii au RESTRICȚIONAT traficul pe strada Uliului. S-a surpat o bandă pe o suprafață de 20 de metri

În dispeceratul ISU Cluj a fost înregistrată o solicitare privind o alunecare de teren care s-a produs pe strada Uliului din municipiul Cluj-Napoca.

La fața locului s-a alocat un echipaj cu o autospecială din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca, care a constatat că a fost afectată una dintre benzile de mers a carosabilului, pe o lungime de aproximativ 20m. Totodată, s-a anunțat poliția locală și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca, care au alocat echipaje și personal de specialitate la evenimentul respectiv.

Ca măsură de siguranță a fost restricționat traficul auto pe strada Uliului, iar echipajul ISU Cluj rămâne în supraveghere, alături de echipaje ale poliției locale și personal al SVSU Cluj-Napoca, pentru a evalua dacă alunecarea de teren avansează.

Chiar ieri Ziar de Cluj atrăgea atenția asupra faptului ca strada Uliului a luat-o din nou la vale, iar reparațiile făcute de Primărie au crăpat după doar o zi.

Citește și:

Strada Uliului o ia din nou la vale. Plombările făcute de Primărie au rezistat o zi – VIDEO

 

UPDATE

Primăria Cluj-Napoca a transmis un comunicat cu privire la măsurile luate.

În ceea ce privește alunecarea de teren de pe strada Uliului nr. 90, Primăria municipiului Cluj-Napoca transmite următoarele:

Joi, 25 aprilie, am constatat că au apărut cedări și fisuri în carosabilul de pe strada Uliului în dreptul numărului 90.

Au fost luate primele măsuri de semnalizare și ținerea sub observație a zonei – semnalizare rutieră de restricționare a circulației autovehiculelor pe banda carosabilă afectată (banda de coborâre).

Având în vedere că prognoza meteo indica precipitații, pentru a nu se agrava starea de fapt, am trecut la sigilarea fisurilor (pentru a nu intra apa meteorică).

 

Vineri, 26 aprilie, am constatat că situația din teren s-a agravat și am limitat tonajul la maxim 2 tone. Am asigurat permanența cu doua echipaje ale Poliției Locale pentru asigurarea implementării măsurilor necesare și informarea cetățenilor.

 

Vineri spre sâmbătă alunecarea a continuat, astfel că azi, 27 aprilie 2024 a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, unde au fost stabilite următoarele măsuri:

1. Închiderea circulației auto pe strada Uliului, pe tronsonul afectat de alunecari;

2. Identificarea unor rute alternative de acces;

3. Mandatarea RADP să intervină pentru amenajarea rutei alternative, acolo unde este necesar.

 

Primăria Cluj-Napoca alături de toate instituțiile abilitate continuă monitorizarea situației și implementarea măsurilor necesare.