Politica

Flaviu Udrea, din nou candidatul USR la Primăria Florești

USR Cluj l-a ales în mod surprinzător pe Flaviu Udrea drept candidat pentru funcția de primar al comunei Florești. Acum patru ani, Udrea obținea un număr important de voturi care îl plasau pe locul doi în preferințele floreștenilor, după actualul primar, Bogdan Pivariu.

Însă alegerea lui Udrea este o surpriză, mai ales că el nu a prea fost prezent în luptele politice din comună în ultimii ani. „Războiul” din Consiliul Local l-au dus consilierii locali Dan Deheneș, Marius Todoran și Sergiu Leuce.

Flaviu Udrea a intrat în Consiliul Local Florești abia anul trecut, odată cu demisia lui Sergiu Leuce. La acea vreme, demisia lui Leuce a fost neașteptată, acesta fiind unul dintre cei mai vocali consilieri locali din Florești. Însă odată cu numirea lui Flaviu Udrea drept candidat pentru primăria Florești, pare că Leuce a fost nevoit să se dea la o parte pentru a-l readuce pe Udrea în atenția foreștenilor.

Cu atât mai surprinzătoare este numirea lui Flaviu Udrea, cu cât el provine din aripa PLUS a partidului care candida acum patru ani sub denumirea de USR PLUS.

Acum patru ani, surse politice susțineau că Pivariu ar încerca să îl mituiască pe Udrea cu un post în Primărie și astfel să renunțe la candidatură. Ne întrebăm dacă și acum PNL va încerca o negociere, acesta fiind motivul pentru care a fost scos Udrea de la naftalină.

Ziar de Cluj a stat de vorbă cu consilierul local din Florești Marius Todoran, acesta declarând că în ciuda unei numiri care poate părea surprinzătoare, Flaviu Udrea a fost susținut în unanimitate de toți colegii din filială.

„Am o părere foarte bună despre nominalizarea lui Flaviu Udrea pentru Primăria Florești. E un consens în interiorul filialei vizavi de această nominalizare. Nu au existat dispute. E adevarat că Flaviu nu a făcut parte decat de acum, din luna noiembrie din Consiliul Local și asta pentru ca a decis în 2022 să nu participe la alegeri și pe listele pentru Consiliu local. Era convins că are o șansă să câștige. A fost o eroare de judecată la momentul respectiv, însă el a fost prezent lângă consilierii locali din Florești. Chiar dacă au fost alte persoane mai vizibile în Consiliul Local Florești, am considerat cu toții că el e cel mai bun candidat. Am reușit să îl convingem să candideze deoarece pentru el e un sacrificiu să candideze. Are un job foarte bun, la care excelează, astfel că a fost o decizie luată greu. Îmi imaginez că pare surpinzătoare.

Demisia lui Sergiu și intrarea lui Flaviu în Consiliu sunt legate. Sergiu Leuce cocheta de ceva timp cu ideea de a se retrage, dar am ținut de el. Are un job foarte solicitant, a început să fie tot mai mult plecat la Bucureșit și nu a mai avut timp așa cum și-ar fi dorit pentru Consiliul Local. Însă el era un om valoros pentru noi și am tras de el, dar când l-am convins pe Flaviu să candideze, Sergiu a considerat că e momentul să plece. Nominalizarea lui Flaviu a fost cu bună întelegere și da, suntem conștienți că nu a fost la fel de vizibil. E un candidat foarte bun. E un tânăr inteligent, are experiență antreprenorială. Este cumpătat. Chiar dacă a fost singurul care și-a asumat o candidatură, nu cred că a fost niciun vot de abținere. Au fost discuții cu câteva persoane din interiorul filialei, inclusiv cu mine s-a demarat discuția, dar nu am concluzionat să candidez. Cred că decizia de a-l alege pe Fraviu e una bună, chiar dacă eu sunt mai vocal și mai pus pe confruntarea cu cei din Consiliu și cu primarul”, a declarat pentru Ziar de Cluj, Marius Todoran.