Din oras

Centrul pentru vârstnici de pe Calea Baciului, promis de autorități în campania electorală, a ajuns abia la etapa PUD

În plină campanie electorală pentru alegerile locale din septembrie 2020, edilul Emil Boc declara că reușise să obțină avizele necesare de la Ministerul Educației, astfel încât vechea școală abandonată de pe Calea Baciului să poată fi tranformată în cămin pentru persoanele în etate. La aproape un an distanță, proiectul a ajuns abia la etapa PUD. 

Comisia de urbanism (CTATU) a discutat in sedinta de luni, Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru un camin dedicat varstnicilor, situat pe Calea Baciului.

„Beneficiarul (Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală) solicita lucrari de construire pentru un imobil pentru sanatate si asistenta sociala (camin pentru varsnici), cu regimul de inaltime S+P+2E, amplasat conform plan de reglementari urbanistice anexa la documentatie, motiv pentru care primaria a solicitat  intocmirea unui plan urbanistic de detaliu (PUD). 

Planul urbanistic de detaliu este intocmit pentru parcela din Calea Baciului nr. 18, Cluj-Napoca si are numar cadastral 339035 (conform extras de carte funciara)”, se arata in documentatia aferentă proiectului.

În februarie 2021, Primăria anunța ofertantul câștigător pentru elaborarea PUD-ului, pentru Centrul rezidential de îngrijire și asistentă socială pentru persoane vârstnice, obiectiv situat pe Calea Baciului și promis încă din campania electorală de anul trecut. Ofertantul câștigător a fost desemnat Studio Art Construct.

Valoarea serviciilor de elaborare a Planului Urbanistic de Detaliu a fost de 204800 lei, fără TVA. 

CITEȘTE ȘI: Studio Art Construct a obținut proiectarea Centrului pentru vârstnici de pe Calea Baciului, obiectiv ce va fi dotat cu un buncăr anti-atomic

Proiectul realizării căminului pentru vârstnici – cu adevărat un proiect electoral, întrucât primii pași în acest sens au fost întreprinși în septembrie 2020, în perioada electorală – s-a urnit din punctul mort aproape două luni mai târziu, când administrația locală a deschis licitația pentru depunerea ofertelor pentru obiectivul: Centru rezidential de îngrijire si asistenta sociala pentru persoane varstnice.

La aproape un an distanță de la anunțul administrației locale privind realizarea unui obiectiv social pe Calea Baciului nr 18, proiectul căminului pentru vârstnici a ajuns abia la etapa PUD. 

Urmează o altă etapă de licitații pentru execuția lucrărilor. 

Detalii proiect: 

Imobilul și terenul care face obiectul investiției aparține patrimoniului municipiului Cluj-Napoca, situat pe strada Calea Baciului nr 18, cu suprafața de 4082 mp, regimul de înălțime existent subsol parțial + parter.

Regim de înălțime propus inițial: subsol+P+1E+1R.

CITEȘTE ȘI: Calea Baciului: Primăria a lansat licitația pentru studiile necesare Centrului dedicat persoanelor vârstnice contra unei sume de 320.000 lei. Premieră: amenajarea unui BUNCĂR ANTI-ATOMIC

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *