In vizor

EXCLUSIV Ghinionul clujenilor în funcție de VAMA prin care aleg să se întoarcă acasă. Diferențele între vămile de la Oradea și Satu Mare FOTO – VIDEO

Clujeanul Cristian Paul Moldoveanu s-a întors în România din Italia, dintr-o zonă care nu fusese declarată ROȘIE, prin vama de la Satu Mare, la începutul săptămânii. De două nopți este cazat într-un centru din apropierea stadionului din Satu Mare. Condițiile în care el și alte 40 de persoane sunt ținute acolo nu respectă normele sanitare. Sora acestuia, întoarsa și ea din Italia, a intrat pe teritoriul României în această dimineată, prin vama de la Oradea. La orele amiezii, femeia se afla deja în Cluj-Napoca, fiindu-i recoltate probele pentru analize și plasată la domiciliu. 

„În data de 10 martie am ajuns în vama de la Urziceni. Eram eu și cu încă un bucătar în mașină, ne întorceam din Italia, din Selva di Val Gardena, care nu a fost declarată zonă roșie. Ni s-a spus că vom fi duși într-un centru de carantină, unde vom vorbi cu prefectul și medicii. Abia seara ne-au escortat la o locație, un fel de ștrand din apropierea stadionului din Satu Mare. Au spus că ni se vor recolta probe și că ne vor trimite în județele din care provenim. Seara când ne-am pus la somn eram doar eu cu prietenul meu, iar dimineața când ne-am trezit eram 40 de persoane. Nu se pune problema de izolare, pentru că stăm câte 5-6 în cameră. Stăm cu necunoscuți. Nu avem dezinfectant și ni s-a dat un săpun rotund de spalat pe mâini. Clădirea nu era pregătită pentru așa ceva, astfel că la scurgerile de la dușuri refulează canalizarea legată la wc-uri. 

Ieri la amiaz ne-au recoltat probe pentru analize și ne țin aici fără să ne spună cât mai durează. Mâncăm iaurt și pateu, iar când sunăm la DSP Satu Mare ni se închide telefonul în nas. 

Sora mea a intrat în țară prin Oradea în această dimineață. Au și dus-o la Cluj-Napoca la triaj, iar acum e acasă. Sunt cetățeni din Ucraina aici și persoane care suferă de alte afecțiuni de sănătate, gen diabet. Este foarte greu să nu îți pierzi cumpătul când vezi că ești ignorat și ținut în condiții care nu au nicio legătură cu prevenirea răspândirii virusului”, povestește pentru Ziar de Cluj, clujeanul Cristian Paul Moldoveanu.

Fotografii din centru în care acesta a fost plasat  

-Aici dorm trei femei și doi bărbați. Un cuplu doarme într-același pat: 

– Săpun de mâini de la baia din locație: 

– Deși DSP Satu Mare a declarat că persoanele vor sta izolate, în realitate s-au pus mai multe paturi în camere, iar selecția se face aleatorie, indiferent de zonele din care s-au întors: 

– Un grup sanitar la 5-6 persoane: 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *