Cu o oarecare surprindere, vă aducem la cunoștință că Poliția municipiului Cluj-Napoca își va prezenta raportul de activitate în fața consilierilor locali. E totuși vorba de Inspectoratul Județean de Poliție Cluj. Care, ce să vezi?, trebuie să-și prezinte ”Evaluarea activităților desfășurate de Poliția municipiului Cluj-Napoca în anul 2018”. Desigur, nu e o glumă. Este vorba despre un (aproape) ”raport” cu care, Poliția municipiului Cluj-Napoca, ne-a obișnuit deja.
Chiar dacă termenul ”raport” sună prea… bombastic, în fond, este vorba despre o întâlnire, o întâlnire de comunicare între instituții.
Știți cum e: la nivel local, primarul îndeplinește atribuțiile specifice funcției de președinte al Comisiei de Ordine Publică.
Ei, iar în puterea acestui fapt, sunt stabilite anumite modalități de colaborare, în vederea coordonării acțiunilor de intervenție, a temelor prioritare, specifice comunității clujene.
Până la urmă, agenții Poliției clujene colaborează pentru a asigura securitatea în proximitatea unităților de învățământ, asigură ordinea publică cu prilejul diverselor evenimente cu caracter public etc.
Primarul stabilește (indiferent cine ar ocupa aceasta funcție), împreună cu consilierii locali, Strategia de Odine Publică pentru anul în curs. În acest fel sunt semnalate problemele comunității clujene, activitatea agenților de Poliție sau a diverselor structuri din cadrul IPJ Cluj.
De asemenea, sunt stabilite prioritățile în privința ordinii publice.
Ce presupune un asemenea ”raport”?
Până aici, toate bune. Și respectul cuvenit, evident.
Cu o observație cât se poate de pertinentă, în completare:
Poliția Locală, din subordinea Primăriei Cluj-Napoca, coordonată de domnul Marcel Bonțidean, când își va prezenta RAPORTUL DE (IN)ACTIVITATE?
Da, da, acei agenți care stau adeseori la căldurică, după cum au fost surprinși de Ziar de Cluj, care parchează pe unde apucă și împart cu dărnicie, cu treabă și fără treabă, amenzi???
Un raport, ceva?
CITEȘTE ȘI: Municipiul bonțidenilor locali plictisiți de prea marele lor salariu și al clujenilor lipsiți de bun simț
Ori poate, fiind parte a aceleiași structuri birocratice locale, aceștia nu mai trebuie să vină cu darea de seamă în fața primarului?
Că veni vorba de primar.
În calitate de PREȘEDINTE al Comisiei de Ordine Publică, ce are de spus domnul Emil Boc în privința tinerilor consumatori de substanțe psihoactive?
Dar despre sucursala BT din Dâmbul Rotund, prăduită de vreo 20.000 de lei?
E vorba, până la urmă, de siguranța cetățenilor!!!
Iar orașul nostru, Cluj-Napoca, este denumit și ”orașul sigur” (e drept, doar pe hârtie. În Strategia de Dezvoltare a Municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, o strategie plină de praf și depășită).
Ședința de Consiliu Local este programată pentru data de 6 februarie 2019, într-o zi de miercuri.
Poate își amintește și domnul Boc despre aceste probleme, să ne spună cu voce tare, cum e cu siguranța și ordinea publică și, mai ales, cu substanțele interzise, trase pe nas ori băgate în venă, de către adolescenții clujeni?!
Cum e cu substanțele tari în timpul festivalurilor de renume mondial, precum Untold și Electric Castle?
sursa foto: scoalapolcj.ro