Undeva in Cluj, mai pe colt de Piata Muzeului, traind in umbra extrem de faimosului Crush Wine Bar, unde pisicute si barbalai o ard trendy „la miscare” in noptile de sambata, se afla un restaurant pe care un gras ca mine il poate lesne recomanda ca fiind o gema culinara necunoscuta a Clujului din doua motive: fiindca oamenilor pare sa le placa cum scriu despre restaurante si mancarea lor, fiindca o fac din dorinta de a le recomanda si altora locuri faine (chiar si mai putin faine), folosindu-ma de „vocea” pe care o am si fiindca imi permit sa o fac indepartat de contracte de publicitate si alte parandaraturi.
Restaurantul face parte din conceptul La Casa, deja cunoscutul lant de magazine gastronomice ce a impanzit 8 judete din Transilvania. La Casa da de mancare la sute de mii de ardeleni lunar si pentru asta are un portofoliu smecher de produse, daca nu ma credeti, dati click AICI.
Restaurantul din Piata Muzeului este al grupului La Casa, chiar asa se numeste – La Casa – si este posibil ca asta sa fie motivul pentru care multi dintre cei care adora mancarea buna la Cluj sa NU stie ca locatia din Piata Muzeului este, in fapt, un restaurant foarte gustos, fiindca il confunda cu conceptul popular prin care s-a remarcat grupul in cartierele si business center-ele Clujului.
Dar, credeti-ma, Restaurantul La Casa din Piata Muzeului e mult, mult mai mult. Ii sunt client de ceva ani si am putut verifica mereu ce le poate capul bucatarilor de-a lungul vremii. Ultima versiune de meniu duce La Casa intr-o zona foarte faina, o combinatie de bucatarii care mie imi place, italiana cu franceza. In fapt, e un mix de feluri ce isi gaseste musterii pentru toate varstele si poftele. Ultima oara, mama mea a hapait un gat de porc facut sous-vide cu piure de telina despre care a spus ca a fost „ciuper”, o alintatura intre noi, dar care ma face sa cred ca i-a placut foarte mult.
Insa eu cred ca o sa va placa foarte mult recomandarile mele. Daca dati pe acolo, sa nu care cumva sa ratati:
Carpaccio de sfecla cu branza de capra
Un preparat deosebit, foarte bun de starter. Adeseori ma opresc la amiaza si halesc un fel din asta cu un pahar de vin alb si rece si o tund mai departe la intalniri.
Coq au vin
Sunt multe coq au vin bune in orasul asta, mie acest „diş” facut de La Casa mi-e la suflet fiindca e gatit in stilul frantuzesc clasic, e un comfort food cu tot ce trebuie: arome, sosuri, carne frageda. Mmm, mi-e pofta si cu burta plina de el.
Daca vreti o cina usoara, va recomand din inima o salata cu yakitori de creveţi
Obraz de vita in vin si sos de ciocolata neagra
Foarteeee bun.
Supa crema de telina cu pudra de jambon
Nu exista proprietar de restaurant clujean pe care sa il stiu care sa stie sa isi faca marketing. Care sa inteleaga rostul marketingului pentru un restaurant. Nici La Casa nu face exceptie.
Toti proprietarii de restaurante au mentalitatea paguboasa ca „reclama din vorba in vorba conteaza”. Dar e doar o amagire.
In schimb, La Casa este mult deasupra bistrourilor „die pe floashter” care vand mizerii gastronomice.
La Casa este un restaurant foarte bun, incercati-l. Si va reamintesc provocarea: daca va recomand ceva si nu am avut dreptate, sa ma trageti de maneca pe strada si sa imi ziceti – „ba, Alexa, lasa-te de recomandari culinare”.