In vizor

După ce Corina Crețu i-a urecheat pe guvernanți pentru că trag de timp cu spitalele regionale, Viorica Dăncilă le bate obrazul președinților de consilii județene. Printre cei certați: Alin Păunel Tișe

Premierul Corina Dăncilă îi mustră pe președinții consiliilor județene Cluj, Iași și Dolj după ce comisarul european Corina Crețu a anunțat că din cauza întârzierilor la proiecte, construcția spitalelor regionale este posibil să nu înceapă mai devreme de anul 2019. 

„M-am întors de la Bruxelles, iar ceea ce am discutat cu comisarul pentru politici regionale m-a îngrijorat foarte mult. De aceea, rog cei trei preşedinţi ai Consiliilor judeţene Iaşi, Cluj şi Dolj să se implice în deblocarea situaţiei terenurilor – şi aici mă refer la Cluj şi la Craiova, dar şi pentru dezvoltarea proiectelor de utilităţi publice, acces la amplasament, PUZ-uri şi alte obiective”, a spus Corina Dăncilă.

Apoi, premierul a intrat direct in subiect si a apelat la un ton taios.

„Nu cred că e cazul să vă aduc aminte cât de vitale sunt aceste fonduri pentru dezvoltarea judeţelor noastre, fie că vorbim de proiecte pentru apă-canalizare sau deşeuri sau drumuri, spitale, şcoli. Cred că experienţa de care dispuneţi, precum şi din calitatea de preşedinţi al agenţiilor de dezvoltare regională, membri în comitetul de monitorizare al POR, puteţi sprijini creşterea absorbţiei, iar problemele pe care le întâmpinaţi în accesare mi le puteţi comunica în vederea soluţionării lor de urgenţă. (…) Numai cu implicarea dvs., acestea se pot transmite către comisia Europeană pentru finațare. Nu vreau însă să subliniez că vina este a președinților consiliilor județene. Știu că s-au întâmpinat multe greutăți, dar cred că datoria noastră este să soluționăm aceste probleme”, a spus Dăncilă.

Reacția primului-ministru vine după ce ieri a avut o întâlnire la Bruxelles cu comisarul european Corina Crețu, care s-a arătat nemulțumită de mersul lucrurilor în ceea ce privește stadiul proiectelor pentru spitalele regionale din țară și i-a criticat pe guvernanți:

„Sunt foarte îngrijorată de evoluţia proiectelor privind spitalele regionale care au fost aprobate în luna iulie 2015. Din păcate, construcţia celor 3 spitale regionale este unul dintre proiectele care înregistrează mari întârzieri. Având în vedere că, aşa cum arată lucrurile în prezent, este puţin probabil ca lucrările să înceapă în 2019, autorităţile naţionale trebuie să accelereze demersurile pentru finalizarea studiilor de fezabilitate şi începerea implementării cât mai curând posibil. Un proiect de o asemenea anvergură pentru România necesită toată atenţia celor implicaţi.”

 

sursa foto: facebook.com

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *