Ascuns după un microfon la un post de radio prietenos, Alin Tișe, cel mai bogat președinte de Consiliu județean din România, a declarat că hotărârea luată vinerea trecută în plenul forului judeţean prin care pune, contrar legii, ca Consiliile de Administrație să conducă Regiile, are toate avizele de legalitate, atât de la departamentul juridic, cât şi de la secretarul judeţului. Tişe a afirmat că dacă prefectul judeţului va ataca decizia la instanţa de contencios administrativ, există riscul să se ajungă la un vid în conducerea acestor regii sau societăţi.
„Noi nu vom anula hotărârea, indiferent dacă se atacă sau nu. Prefectul poate să o analizeze după care ne poate face o cerere prealabilă, înainte de a o ataca, în care să ne spună, de exemplu, consider că în hotărârea dvs aceste elemente sunt ilegale. Noi analizăm. El poate şi să atace fără nimic. Dacă atacă, suspendă hotărârea. Numai că în momentul acela mandatele unor consilii de administraţie încetează, automat vor înceta şi mandatele directorilor şi ne vom putea trezi într-un vid de conducere. Să nu avem noul CA, pentru că nu poate intra în vigoare deoarece hotărârea este atacată”, a explicat Tişe.
Adică? Dacă rămân vechii directori să conducă până la momentul în care s-ar organiza un concurs, asta înseamnă vid de conducere? Oricum, la o singură întrebare n-a răsouns încă acest băiat scăpat la conducere politică: de ce până și Mircea Avram s-a lepădat de el și i-a cerut prin comunicat public să respecte legea?
Ne mai zice Tișe că dacă Prefectura Cluj va semnala anumite erori juridice în textul hotărârii, instituţia pe care o conduce are toată deschiderea să le corecteze.
„Dacă cei de la Prefectură vor veni şi vor spune „Fraţilor, e o greşeală aici”, eu nu am nicio problemă şi niciun orgoliu să o remediem. Au mai fost hotărâri în care au fost erori şi Prefectura ne-a spus îndreptaţi-o, am îndreptat-o. Nu avem nicio problemă, pentru că nimeni nu vizează pe nimeni, nu avem ţintă niciun director. Dacă este o eroare în cursul hotărârii se poate discuta, dar nu la acest mod”, a susţinut Alin Tişe.
Păi, dacă Prefectura zice că ați greșit, tovarășul Tișe, o zice atacând în contencios, contestând decizia – adică exact ceea ce-i cereți să nu facă că, chipurile, riscăm să rămânem în vid… Dureros vid! De logică, de bun simț șamd…
Şeful CJ Cluj a răspuns şi unor critici că ar fi numit oameni politici în noile CA-uri, în detrimentul profesioniştilor.
„Noi am selectat aceşti membri dintre cei care şi-au dorit acest lucru, nu puteam opri pe cineva să nu participe pentru că este membru de partid. Şi să ştiţi că nu a fost prea mare înghesuială, pentru că responsabilitatea după noua lege este uriaşă, ei răspund cu propriul patrimoniu pentru deciziile luate. Au fost şi consilii de administraţie în care nu s-au ocupat locurile. Dintre cei care au participat la selecţie, aceştia au avut punctajele cele mai bune”, a afirmat Tişe.
Suntem și noi curioși să vedem punctajele.