Afacerea zilei

2021 a adus o scădere uriașă a profitului afacerii Perla Ardealului, deținută de Elena Marcu. Antreprenoarea a făcut și lucrări de terasamente la Autostrada Transilvania

Firma Marcotim Impex SRL Ciucea, județul Cluj a mers foarte bine din 2015 până anul trecut din punct de vedere al profitului. 2021 a adus însă o scădere dramatică a profitabilității. Compania este deținută de Elena Marcu. Pe Marcotim Impex SRL funcționează pensiunea Perla Ardealului din Ciucea, obiectul secundar de activitate al firmei fiind restaurantele. Aceeași firmă are obiect de activitate principal lucrări de construcție a drumurilor și autostrăzilor. Marcotim Impex a subcontractat lucrări de terasamente la Autostrada Transilvania.

Anul trecut, Marcotim Impex SRL Ciucea a avut o cifră de afaceri de peste 5,1 milioane euro, în scădere față de anul 2020 când valoarea veniturilor totale a fost de 6,4 milioane euro. În 2019, compania Elenei Marcu a avut 6,3 milioane euro cifră de afaceri, iar în 2018 cifra de afaceri a fost de 3,9 milioane euro.

Profitul net declarat anul trecut a fost de 74.600 euro, o scădere enormă față de anul 2020 când compania din Ciucea a avut un profit net de 1,2 milioane euro. În urmă cu trei ani, Marcotim Impex a avut profit net de aproape 1,5 milioane euro. În 2014 compania a declarat pierderi de peste 194 mii euro, iar apoi a intrat pe profit până a ajuns la valoarea maximă din 2019 și 2020.

Anul trecut, Marcotim Impex SRL avea un număr mediu de 75 de salariați.

De numele companiei deținută de Elena Marcu se leagă direct alte două firme: Marcu & Company Ciucea și MDR Terraconstruct Ciucea.

  • Marcu & Company (obiect de activitate comerț cu ridicata al fructelor și legumelor și fabricarea pâinii) este deținută de Elena Marcu (99%) și Dan Răzvan Marcu (1%).
  • MDR Terraconstruct Ciucea (obiect de activitate lucrări de pregătire a terenurilor) este deținută de Dan Răzvan Marcu (95%) și Elena Marcu (5%).

Dan Răzvan Marcu este fiul Elenei Marcu. Potrivit presei locale, el a subcontractat o serie de lucrări la Autostrada Transilvania prin firma MDR Terraconstruct.