Anchete

20 de oameni condamnați pentru că i-au dat bani soției unui senator

În dosarul în care Mihaela Cordoș, soția senatorului Cordoș, este judecată pentru laure de mită, 20 de clujeni au fost condamnați la închisoare cu suspendare după ce au recunoscut că au plătit diverse sume de bani pentru un post la Spitalul Județean, scrie evz.ro.

Mihaela Cordoș a fost arestată pentru luare de mită, la sfârșitul lunii aprilie 2015. Ea este acuzată că, în calitatea ei de angajat la Serviciul de Resurse Umane de la Spitalul Județean Cluj, a primit diferite sume de bani pentru a rezolva angajarea prin fraudă a unor persoane, pe diferite posturi scoase la concurs, marea majoritate fiind de asistenți medicali.

Tribunalul Cluj a pronunțat, în data de 31 iulie, o sentință prin care a dispus condamnarea celor care au dat mită la diferite pedepse, cea mai des întâlnită fiind de doi ani de închisoare cu suspendare și confiscarea sumei. Fiecare dintre cele 20 de persoane condamnate au mai fost obligate să achite statului suma de 500 de lei ce reprezintă cheltuieli judiciare. În plus, asistentele medicale condamnate au fost obligată să lucreze 60 de zile, gratuit, la Asociaţia Filantropică Medical Creştină din Cluj Napoca.

Fostul autopsier, condamnat la doi ani

Primul pe lista condamnaților care și-au recunoscut vinovăția și a beneficiat de clemență este fostul autopsier Gheorghe Salanță. Acesta a primit doi ani de închisoare cu suspendare și a recunoscut că i-a dat soției senatorului PSD suma de 10.000 de lei pentru a-și putea angaja fiul, Sorin, tot ca autopsier la Spitalul Județean Cluj. La concurs, Mihaela Cordoș a rezolvat ca lucrarea lui Salanță să primească nota 6,21, dar la recorectarea făcută, în urma unei suspiciuni de fraudă, Sorin Salanță a primit nota 2,62. „Mihaela Cordoș mi-a spus că mă va ajuta contracost. Declar că, în total, i-am dat suma de 10.000 de lei, în patru tranșe”, a declarat fostul autopsier.

„Cred că-i o mare mincinoasă”

O altă femeie care a fost condamnată este Gabriela Barz. Aceasta a vrut să ajungă asistentă medicală și i-a dat lui Cordoș suma de 1.000 de euro. Acum, Gabriela Barz a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare. „Am întrebat-o pe Mihaela Cordoș dacă va fi concurs pentru locuri de asistente … iar aceasta mi-a spus că dacă îi dau suma de 1.000 de euro s-ar putea rezolva un loc de muncă și pentru mine”, a declarat Simona Barz la DNA.

La un moment dat, Gabriela Barz se plângea unei prietene pentru că Mihaela Cordoș nu se ține de cuvânt.

Simona Barz: Eu cred că asta la care i-am dat banii, cred că-i o mare mincinoasă …

Mari: De ce?

Barz: Dar mie să-mi deie banii înapoi, că pe mine … m-am săturat amu, deja, de atâta minciună … Crezi că numai de la mine o luat 1.000 de euro?

„Să mergem împreună după bani”

Alte două persoane care au avut ghinion de a apela la serviciile Mihaelei Cordoș, și acum au fost condamnate la doi ani de închisoare cu suspendare, sunt Emilia Suciu și Maria Chiș. Prima a dat 800 de euro pentru a se angaja ca asistentă medicală la Clinica de Neonatologie, în timp ce a doua a plătit suma de 10.000 de lei, urmând să mai achite alți 10.000 de lei în momentul în care se rezolva postul.

Sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *