Din oras

Mama minorelor abuzate de Ioan Codreanu e hotarata sa mearga la CEDO

Nu vrea decat sa-l vada pe barbatul care, au dovedit deja procurorii, a intretinut relatii sexuale cu amandoua fiicele sale pe vremea cand acestea aveau 13 si 11 ani. Dupa cinci ani de procese, insa, instanta a decis: barbatul care le platea pe fetite in schimbul unor favoruri sexuale scapa de puscarie, fiind condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare.

Astazi, cele doua minore pe atunci, au 15 si 18 ani. Una dintre ele, cea mai mare, s-a ales, spune mama ei, cu o sarcina in urma intalnirilor cu Ioan Codreanu. In urma cu doi ani si jumatate, fata cea mare a Victoriei Popean nastea o fetita conceputa, sustine ea, cu cel care a pacalit-o o buna perioada sa-i satisfaca dorintele sexuale.

“Ea n-are nicio vina”, spune bunica, protectiva. Isi iubeste nepoata ca pe ochii din cap si, decat sa stie ca “ala” are drepturi asupra copilului, mai bine nu i-a facut niciun test de paternitate.

Cea mica a repetat, dupa toata aceste intamplari, de patru ori clasa a 5-a. Cea mare a renuntat de tot la scoala dupa ce a terminat clasa a 8-a. Astazi e proaspata majora si are prea putine legaturi cu fetita nascuta in urma cu doi ani jumatate. Micuta e crescuta de bunica ei.

“Nu-mi trebuie banii lui sa cresc copilul; n-am nevoie de nimic de la el. Vreau doar sa-l vad in puscarie”, se revolta Victoria Popean.

Miercuri a intrat in posesia hartiei care a trimis-o direct in spital. Sentinta definitiva spune ca inculpatul Ioan Codreanu scapa de barele celulei, fiind condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare. Asta dupa ce s-a chinuit 5 ani sa le demonstreze judecatorilor ca barbatul a profitat de fetele ei minore.

“Am multiple leziuni pe creier, iar in ianuarie mi s-a descoperit si un cheag de sange, dar nu renunt, o sa merg la CEDO. Vreau sa-l vad dupa gratii, pe el si pe toti cei care l-au ajutat sa scape de inchisoare”, spune femeia, care povesteste ca in urma cu cinci ani Codreanu i-ar fi spus ca nu o sa faca niciodata inchisoare pentru ca are foarte multe relatii si cunostinte suspuse.

Ioan Codreanu s-a aflat la un pas de fi inchis, in iunie 2012, cand procurorii l-au prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva. Insa Judecatoria Cluj-Napoca a respins cererea anchetatorilor. In final, pensionarul a scapat bine-mersi de puscarie.  In cazul lui, cele doua instante de judecata au dat sentinte cat se poate de diferite. Dupa ce Judecatoria Cluj-Napoca l-a condamnat, pentru infractiunea de act sexual cu un minor, la cinci ani de inchisoare in regim de detentie, si l-a obligat la plata sumei de 35.000 de euro, completul de judecata al Curtii de Apel a redus pedeapsa la doi ani inchisoare cu suspendare conditionata, motivand ca face parte dintr-o familie onorabila.

sursa foto: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *