Din oras

Jurnalul judetului, revista color a CJ Cluj si-a luat vacanta

Anuntata cu surle si trambite, revista colorata editata de Consiliul Judetean a intrat in pauza dupa numai doua numere. Chiar daca in proiectul de hotarare de consiliu judetean se facea referire la o aparitie lunara in tiraj de 5.000 de exemplare, publicatia care trebuia sa promoveze judetul in mediul rural si-a luat o pauza in ultimele luni. In sectiunea special creata pe site-ul Consiliului Judetean apar doar numerele 0 si 1, in timp ce site-ul propriu al publicatiei este lasat in paragina, ultimele articole incarcate fiind inca din prima aparitie.

Alin Iuga, seful serviciului Relatii Publice al CJ Cluj, pune “vacanta” Jurnalului Judetului pe seama perioadei concediilor si promite o aparitie cat mai curand si intr-un tiraj mai mare.

“Aparitia lunara si tirajul apareau numai in referat, care nu are valoare juridica. In hotararea de consiliu se stipuleaza ca presedintele Uioreanu dispune de masurile organizatorice. Avand in vedere ca a fost si perioada de concedii, o perioada mai saraca in evenimente, am asteptat sa avem un impact mai mare. Ne-am dat seama ca un tiraj de 5.000 de exemplare nu este atat de mare, asa ca mai bine vom edita Jurnalul la intervale de timp mai mari, dar si cu tiraj mai mare”, a explicat Iuga.

La momentul lansarii publicatiei, oficialii CJ au declarat ca au incheiat un contract cu societatea Qual Media pe un termen de sapte luni pentru 11.900 de lei plus TVA.

“Qual Media se ocupa de tehnoredactare, tipar si site”, spuneau in iunie reprezentantii institutiei.

Acum Iuga spune ca site-ul este “doar o modalitate alternativa, care nu a facut parte din proiectul initial si pentru care nu s-a platit niciun ban”.

Firma Qual Media a mai avut contracte cu Judetul Cluj si in anii precedenti – a facut pliante de informare si publicitate pentru proiectul Rachitele-Ic Ponor in 2009 si s-a ocupat de tiparirea si livrarea materialelor de publicitate in cadrul proiectului cu finantare europeana “Clujul- peisaj cultural” in 2011.
Si Primaria Cluj-Napoca editeaza o revista de informare proprie de 36 de pagini, care apare o data la 2-3 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *