Justitie

Dosarul DNA CLUJ, o "noutate" veche! Orbul vedea, surdul auzea, invalidul se plimba și toți aveau venituri asigurate de medicul Alexandru Faur

DNA Cluj vine cu primele rețineri din acest an: un medic – Faur Alexandru și complicea acestuia – Calman Aurica, cei care făceau pe banda rulantă pensii de boală și de invaliditate. Potrivit informațiilor Ziar de Cluj, infracțiunile comise de medicul Alexandru Faur au fost prezentate procurorilor de la DNA Cluj în urmă cu ceva ani, dar aceștia n-au avut chef de lucru și ba și-au declinat competența, ba au făcut pe proștii. Cel puțin ofițerul Remus Pintea și procurorul Theodor Pavelescu știau de șpăgile încasate de Alexandru Faur. 

În starea de fapt pe care cei de la DNA Cluj o vor prezenta public mâine, în comunicat de presă, se va vorbi despre zecile de cazuri ale persoanelor declarate invalide, dar care puteau umbla fără probleme. Surzii auzeau, iar orbii vedeau. Fără a fi vorba despre un miracol dumnezeiesc, pe scurt oamenii o foloseau pe Aurica ”INTERMEDIARA” pentru a obține venituri ilicite de la Statul Român: pensii de boală și de invaliditate. 

Reamintim că în prezent există peste 60 de acte materiale cu privire la rețeaua șpăgii din acest dosar. Mai mult, procurorii au reușit să audieze inclusiv ”victime„ ale celor doi: persoane care aveau probleme de sănătate reale, dar cărora, din cauză că au refuzat să dea mită, li s-a stabilit o încadrare medicală mai ”ușoară”, pentru a nu beneficia de ajutorul de la Statul Român. 

Faur Alexandru și Calman Aurica au fost reținuți pentru 24 de ore, iar cea din urmă a fost deja prezentată magistraților cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *