Din oras

Compania Imobiliara de Apa Somes: sefii au zeci de terenuri

De departe, cea mai profitabila societate a Consiliului Judetean Cluj este Compania de Apa Somes (CAS), infiintata in 2005, prin reorganizarea Regiei Autonome Judetene de Apa Canal Cluj in societate comerciala pe actiuni. Cu 1.700 de angajati si intinsa pe doua judete, CAS a inregistrat in 2012 un profit net de aproape 20 de milioane de lei. Nici sefii Companiei nu au dus-o rau anul trecut, declaratiile de avere arata venituri de zeci de mii de lei, achizitii de apartamente si terenuri.

Seful Companiei de Apa Somes, Dorin Ciataras, are sapte terenuri,ultimul un intravilan cumparat in Campenesti, judetul Cluj chiar anul trecut. Directorul mai are o casa in Cluj-Napoca si trei apartamente in Cluj si Floresti, ultimul fiind construit in 2013. Conduce un BMW525 si are cateva mii de lei si zeci de mii euro in banca, dar si datorii. Venitul acestuia pe anul trecut a depasit 97.000 de lei de la Compania de Apa si 9.000 de la Universitatea Tehnica.

Dupa alegeri se numara administratorii

Vasile Nemes, administrator la Compania de Apa Somes are zece terenuri, trei case si o casa de vacanta. Conduce un Mercedes din 2008 si a mostenit o Dacia din 1979. De asemenea detine bijuterii, icoane si tablouri in valoare de aproximativ 7.000 de euro. Tot cam atatia bani are si in banca, alaturi de 3.700 de lei, dar are si datorii. Nemes a fost in 2012 director de sucursala al Nexte Bank, de unde a castigat peste 73.000 de lei.

Sotia vicepresedintelui Consiliului Judetean Vakar Istvan, Vakar Andrea, este si ea administrator la Compania de Apa Somes. Are, impreuna cu sotul un teren intravilan in Ciurila si doua case, una in Ciurila si una in Cluj-Napoca si conduce un Opel Astra din 2007. Anul trecut doamna Vakar a castigat 9.600 de lei din exploatatie floricola si 767 de lei din prestari servicii traducere.
Colega lor, Ramona Dragan, administrator la randul ei la Companie a primit in 2010 doua terenuri si o casa prin donatie. Anul trecut a avut venituri salariale de la Primaria din Chinteni de peste 8.000 de lei, dar si de la Compania de Apa, unde in calitate de administrator a incasat peste 10.000 de lei. Dragan a mai castigat cateva sute de lei ca membru in sectiile de votare la alegerile de anul trecut.

Mircea Itu are un teren intravilan si o casa in Dej. Administratorul are peste 20.000 de lei in diferite conturi bancare, actiuni si parti sociale la firme din Dej. In 2012 a avut un venit anual de aproape 20.000 de lei de la firma dejeana SC Complet Servimpex SRL.

Foto: ziarulfaclia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *