In vizor

Clujul va avea festival de muzica pe Valea Garbaului, chiar daca nu se va numi Peninsula

Primarul Clujului, Emil Boc a anuntat astazi ca divergentele dintre organizatotii Festivalului Peninsula nu ii vor vitregi pe clujeni de un festival de muzica pe Valea Garbaului. Chiar daca nu se va numi Peninsula, anul acesta vom avea festival de muzica la Cluj.

Neintelegerile dintre organizatorii festivalului Peninsula, care pe de o parte doresc sa mentina festivalul de muzica la Cluj, iar pe de alta parte intentioneaza sa mute evenimentul inapoi la Targu Mures, nu il afecteaza pe primarul Emil Boc. La sfarsitul anului trecut, autoritatile targumuresene au anuntat ca Peninsula revine in orasul lor, iar decizia ar fi fost luata de catre detinatorul brandului, Szepessy Szabolcs. De cealalta parte, directorul festivalului, Bodor Laszlo, doreste sa mentina inca cel putin doi ani festivalul la Cluj-Napoca.

“Exista o sansa ca cei doi sa se impace. In orice caz, punctul nostru de vedere a fost ca, si daca se impaca si daca nu se impaca, la Cluj vom avea festival. Ca se va numi Peninsula, ca se va numi altfel nu pot sa va spun. Avem motivarea si determinarea sa sustinem cel putin la nivelul de anul trecut festivalul, cu conditia ca organizatorii sa ne dea certitudinea ca vor putea sa organizeze acel festival, care sa devina, pe termen lung, un eveniment al Clujului”, a declarat Emil Boc.

Cat priveste locul de desfasurare al viitorului eveniment, acesta va fi tot pe Valea Garbaului, la fel ca in 2013.

“Terenul este in administrarea noastra. Inca nu am primit nici aprobarea sa mergem cu terenul de case. Guvernul asteapta lamurirea intre Ministerul Apararii si ANL. Asteptam un raspuns de la Guvern. Am discutat cu ministrul Dusa chiar la sfarsitul anului trecut, mi-a promis ca in ianuarie vom avea o discutie pe marginea proiectului. Cu siguranta nu vor fi blocurile anul acesta acolo, deci locatia va fi tot acolo in 2014”, a mai spus Emil Boc.

Anul trecut, Primaria Cluj-Napoca a sustinut organizarea festivalului de muzica cu 150.000 de lei.

 

 Foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *