Politica

Asociaţiile de magistraţi acuză inechitate salarială și-i cer premierului Dacian Cioloș să intervină

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România a anunţat pe pagina oficială că asociaţiile de magistraţi i-au solicitat premierului Dacian Cioloş să nu modifice Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 20/2016, ci

“să aplice acest act normativ în forma în care a fost adoptat iniţial, în vederea eliminării inechităţii şi discriminarii salariale din rândul diverselor categorii sociale”.

În cazul în care Guvernul Cioloş va adopta un act normativ care va perpetua actuala inechitate şi discriminare, magistraţii sunt pregătiţi să apere principiul nediscriminării “în mod democratic, utilizând toate mijloacele legale ce garantează statul de drept”, se artă în sursa citată.

Solicitarea vine după ce, pe data de 29 august, a avut loc o întâlnire “cu uşile închise” între ordonatorii de credite din justiţie (ICCJ, CSM, IJ, DNA, PG, MJ) în cadrul căreia, la iniţiativa ministrului Raluca Prună, s-a convenit asupra unui artificiu juridic, astfel încât diferenţele salariale dintre magistraţi să nu fie eliminate.

“Intenția Ministrului Justiției Raluca Prună în vederea excluderii efectelor hotărârilor judecătoreşti din procesul de egalizare a salariilor, va perpetua o situaţie de inechitate în rândul personalului bugetar, ceea ce va conduce, în final, la încărcarea instanţelor cu alte mii de litigii”, susțin magistrații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *